• SEM BARU..CAMNE LA...

    sekian lama tak menulis dalam blog airmataperjuanganku ni, rindu gak nak post kan sesuatu untuk tatapan sahabat2..tapi ape kan daya kekangan masa tak dapat dielakkan dan dengan kekosongan idea untuk menulis..susah gak ye nak jadi seorang penulis ni..nak berjuang dengan mengunakan mata pena cam kebanyakan tokoh2 gerakan islam contohnya syed qutub n others.

    baru je lepas post kan posting kat blog persatuan, blog persatuan pun x sempat nak update ni kan pula blog sendiri..huhu..tapi ku kan terus berusaha memastikan keberterusan penggunaan wasilah ini..(ntah pape aku mengarut je)

    baru 2 minggu masuk sem 5..da jadi senior skrg..ermm baik ke aku ni?? nak jadi contoh yang baik kat adik2..bile da jadi senior ni adik2 akan tengok kakak2 kat atas..baik kakak2 baik la adik2..dulu pun biasa terkeluar kat mula aku.."akak tu boleh wat x kan aku x leh"..walaupun kite tahu kdg2 benda yang diorg buat tu salah..

    sem ni jugak nak pulun khatamkan quran..klo boleh nak abiskan sebelum mid sem..tapi x taw la..usaha2 jugak tapi byk jugak ujian tuhan bagi sekarang, takpe..semua tu ade hikmahnye..
    yang paling aku takut camne aku nak pegang ape yang aku hafal ni..ramai sangat sahabat2 yang da tamat dq ni pesan kat aku.."ngulang betul2 kat dq tu ifah, nanti keluar menyesal sebab tak ngulang, bile da duduk kat dunia luar ni byk lagi comitment nak kne jge.."takut jugak bile da ramai yang kate gitu..satu sem 6, 4 bulan, cukup ke nak iadah betol2 30 juzu' bagi ingat dalam kepala..takut2 seram pon ade..tapi insyaAllah kan ku cuba sedaya upaya ku..yang penting bkn tunggu khatam baru nak ngulang..chaiyok2!!!


    "UJIAN ADALAH TARBIYAH DARI ALLAH, APAKAH KITAKAN SABAR ATAU PUN SEBALIKNYA, KESENANGAN YANG DATANG SELEPAS KESUSAHAN, SEMUANYA ADALAH NIKMAT DARI TUHAN..."

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.
  2. Assalamualaikum. Selamat perjuangan. Teruskan perjuangan. Setiap masaalah mesti ada penyelesaian. setiap kesusahan adanya kesenangan. setiap yang bergelar manusia mesti akan diuji. Kesitiap ujian mesti adahikmah disebaliknya. Sifat sabar dlam mengharungi perjuangan telah digariskan Allah. Bersabarlah dalam genting apa pun ujian. Peluang diberi Allah inilah Masa di manfaatkan untuk Belajar. Istiqamahlah dalam Pembejaran (pengajian)& Perjuangan. Isyaallah diberkati Allah dunia akhirat. Moga-moga menjadi seorang hafizah yang berilzam dalam perjuangan.
    InsyaAllah.